09-10-06

534 stemmen: Een tussenbalans...

Mijn lijst PROTEST kreeg in totaal 534 stemmen, waarvan 234 voor de lijsttrekster Marijcke Cauwe, 96 voor ikzelf die een bescheiden tweede plaats had ingenomen en 102 voorkeurstemmen voor lijstduwer Wolf Kusse. Daar bovenop nog eens 102 stemmen voor de lijst zelf, die ik graag ook gedeeltelijk als een persoonlijke score zie als bedenker, oprichter en inspirator van deze nieuwe lijst die op zijn tijd tot een heuse politieke beweging moet uitgroeien.

Tegenstanders maken er zich vrolijk over dat Marijcke veel meer voorkeurstemmen behaalde dan ikzelf maar ik deed haar dan ook de benijdenswaardige positie van lijsttrekker ronduit cadeau om haar de kans te gunnen in mijn plaats in de gemeenteraad te gaan zetelen, mochten wij een zetel hebben behaald. Als gepensioneerde 70-jarige heeft zij immers veel meer tijd ter beschikking dan ikzelf die in een drukke sector tewerkgesteld ben. Dat zij op die manier extra stemmen heeft verworven is niet verwonderlijk, daarenboven werd ik in de pers steevast afgeschilderd als lijsttrekker.

Sympathisanten feliciteerden mij reeds met de totaalscore van 534 stemmen, in aanmerking genomen dat er 4 kleinere partijen waren die minder tot zelfs veel minder stemmen behaalden, te weten STP (521 stemmen), Vrij Vlug Vooruit (400),

Defusie (342) en SMS (hekkesluiter met 171 stemmen). De Nieuwe Partij, die beweert toch al 20 jaar aan de weg te timmeren, behaalde slechts een kleine 100 stemmen meer dan wij, dus vergeleken met hen scoorden wij zelfs zeer goed. Daar komt nog bij dat wij werden opgericht op 10 september 2006, op de dag der verkiezingen bestonden wij dus nieteens 1 maand, onze campagne duurde amper 3 weken.

Toch denk ik dat er bedrog in het spel is, dat de verkiezingen te Antwerpen (en vermoedelijk enkel daar) werden vervalst en wij in werkelijkheid veel meer stemmen behaalden dan men nu laat uitschijnen. Waarom immers moest Antwerpen zolang, tot 22 uur en zelfs lager, wachten op uitslagen? "Technische problemen" heette dat dan. Ik eis onomwonden een onderzoek naar deze ''problemen", ik eis minstens te vernemen van welke aarde deze waren, waarom men niet dadelijk kon zeggen hoe de uitslagen precies waren en waarom pas vele uren later...? Wij die dachten dat computers onfeilbaar worden geacht?

Overigens -vind ik- is het een democratie onwaardig dat de nieuwe kleinere partijen zoals de onze op de regionale televisie geen kans krijgen om de eigen programma-punten aan de bevolking uiteen te zetten. De kijkers/kiezers blijven hierdoor verstoken van belangrijke informatie die hen beter kan helpen bij hun keuze in het stemhokje en ik vind dus dat wij het recht moeten krijgen op een minumum zendtijd, zeker als we weten dat de grote slokoppen als S.P.A. maximaal hun zeg mogen doen terwijl iedereen toch allang weet waarvoor die staan. Ik wens hierover een wetsvoorstel in te dienen zodat zenders in de toekomst verplicht worden om ALLE aan de verkiezingen deelnemende partijen minstens een paar keer aan het woord te laten. Blijft men de kleinere partijen van het scherm weren dan hebben zij ook nooit de kans om helemaal door te breken, gezien de enorme impact van het medium televisie op de samenleving.

Hoedanook, bedrog of niet, laten wij van PROTEST ons niet ontmoedigen door de uitslag (die verschillend kan worden gewaardeerd) en zetten wij ons "protest" onverminderd, om niet te zeggen met nog meer ijver en inzet, door. Ik dank hierbij al onze kiezers en militanten en beloof hen voor de (nabije) toekomst nog meer actie, bekommernis en invloed. Lang leve Protest!

21:55 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.