21-03-07

Protest trekt betrouwbaarheid stemcomputers in twijfel, overheid vervangt ze...

Samen met de partijen Vlaams Belang en Nieuwe Partij uitte ik na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen 2006 ernstig mijn twijfels over de betrouwbaarheid der stemcomputers. (zie "archief" rechts, 9 oktober 2006). Een "College van Deskundigen", belast met het toezicht op deze verkiezingen, stelde in haar verslag dat de gebruikte apparatuur verouderd is. En, ik citeer: "Dit zou resulteren in beperkingen op technisch vlak, op gebied van performantie, BETROUWBAARHEID (...)"

De overheid volgt nu (noodgedwongen, om zichzelf niet verdacht te maken?) de aanbevelingen van dit College om de gebruikte stemcomputers te vervangen door nieuwe en meer betrouwbare exemplaren. Thans bevinden de betere alternatieven zich nog in onderzoeksfase, doch nu al staat vast dat men gaat kiezen voor een nieuw en betrouwbaarder systeem dat voor het eerst in gebruik zal worden genomen bij de verkiezingen van 2009. Ondergetekende heeft zich dus niet voor niets druk gemaakt over deze zaak!

00:04 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.