26-09-07

Opmerkelijke lezersbrief over Dedecker in De Standaard

De krant "De Standaard" drukte op 20 September ll. een lezersbrief af over de partij van Jean-Marie Dedecker die ik mijn lezers hier niet wil onthouden. Hierbij de integrale tekst:

"Na lang twijfelen heb ik op 10 juni voor Lijst Dedecker gestemd. Ik geloofde in de partij vanwege haar duidelijke programma en omdat ze voor Vlaamse onafhankelijkheid ging. Wat heb ik me vergist. Na de verkiezingen hoor ik dat de senator van LDD een belgiciste is, gaat Dedecker zelf op bezoek bij de koning, willen ze Rudy Aernoudt binnenhalen, die een boek tegen de Vlaamse onafhankelijkheid heeft geschreven enzovoort. Het toppunt is het bericht dat de twee gemeenteraadsleden van LDD in Mortsel de portretten van het koningspaar weer in de raadszaal willen. Symbolischer kan haast niet. LDD is geen partij, maar een hoopje individuen die allemaal hun eigen zin doen. Daar ben je niets mee. Ik heb nog nooit zo'n spijt gehad van een keuze bij de verkiezingen. Het zal mij geen tweede keer overkomen."

getekend Els Kristo (Mortsel)

Zo zie je maar... Vorig jaar nog waarschuwde ik de VB-top om vooral geen alliantie aan te gaan met Dedecker omdat het enfant terrible naar mijn gevoel een politiek opportunist is van het zuiverste water die qua ideologie kan omslaan als een blad aan een boom, al naar gelang vanwaar de wind waait... Gezien de huidige koers van de LDD, uiteengezet in bovenstaande lezersbrief, kan het VB niet anders dan mij gelijk geven, ook al juich ik het zelf toe dat Dedecker opeens royalist is geworden en opeens ook gewonnen is voor het behoud van dit land, of is ook dit laatste maar schijn?

00:53 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.