04-10-07

Cameratoezicht in elke moskee dichterbij dan ooit!

Tijdens de gemeenteraadsverkizingen van oktober 2006 werd ik nog door vriend en vijand bespot omwille van sommige van mijn eisen die door velen worden bestempeld als onrealiseerbaar en te vergaand. Zo had ik als eerste geopperd om iedere moskee van Antwerpen, ter verhoging van de algemene veiligheid, te voorzien van een webcamera, zodat ten allen tijde kan worden nagegaan of er geen imams zijn die hun geloofsgenoten oproepen tot een "heilige oorlog" tegen de modale burgers. Een omstreden idee dat een behoorlijk stapje verder ging dan wat het VB toen aandurfde. Termen als "discriminerend" en "dictatoriaal" werden mij rond de oren geslingerd en hier en daar steigerden mensen die uitriepen dat ik rijp was voor het gesticht... Intussen word ik echter in mijn visie bijgetreden door de actuele anti-islamisering campagne van het VB, dat nu ook hier op aanstuurt door te eisen dat men de controles op wat in de moskee wordt verkondigd opvoert. Daar is goede reden toe, nu de Staatsveiligheid zelf heeft bekendgemaakt dat ons landje van melk en honing duizenden veteranen telt van "heilige oorlogen" en tal van slapende terrorisme-cellen die elk ogenblik kunnen ontwaken om bikkelhard toe te slaan. Maar de grootste rechtvaardiging voor mijn eis tot meer camera toezicht staat simpelweg te lezen in het boek "Islamisten en naivisten: een aanklacht" van de Deense journalisten Karen Jespersen en Ralf Pittelkow (uitgeverij Nieuw Amsterdam, 2007, pagina 137:)

"En bijna de helft (49 procent) van de Britse moslims is van mening dat het acceptabel is om met camera's in de gaten te houden wat er in de moskeeen verkondigd wordt."

Zozo... bijna de helft van de moslims is zelf vragende partij hiervoor, althans in het Verenigd Koninkrijk... Wie ook alweer formuleerde krankzinnige voorstellen?

bild42imam

01:59 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.