04-10-07

De weg naar Mekka (1)

Afgelopen week zag ik de eerste aflevering van Jan Leyers tiendelige documentaire reeks "De weg naar Mekka", iedere vrijdagavond te zien op Canvas (met herhaling op maandagavond laat). Een absolute aanrader!

Het is de weergave van Leyers reis van Cordoba tot Mekka, het kloppend hart van de Islam, het traject -in omgekeerde richting- dat de Moren volgden in hun veroveringstochten naar het Westen. Een Spanjaard, bekeerd tot de Islam, wist Leyers fijntjes te vertellen dat alle aardbewoners van bij hun geboorte reeds eigenlijk moslim zijn, ze weten het alleen nog niet allemaal... "Dus ikzelf ben ook een moslim?" vroeg Leyers verbluft. "Ja natuurlijk, net zoals Jezus ook een moslim was en dus geen christen. Het woord moslim (Arabisch) betekent immers: "onderworpen aan God" en vermits we dat allen zijn", zo redeneerde de Spanjaard verder, "zijn we allemaal moslim!"

Eigenlijk wilde deze islamiet ons duidelijk maken dat we ons maar beter kunnen voorbereiden op een (verplichte?) bekering tot de Islam en dat we dus beter konden ophouden met onszelf ofwel christen, jood of atheist te noemen, we zijn immers allemaal moslims, of we dat nu willen of niet! Alweer een knap staaltje dus van de dwang waarmee moslims kennelijk niet-moslims hun religie willen opleggen en de idiote voorstelling die ze zich van hun utopie maken. Op de boot van Gibraltar naar Casablanca sprak Leyers een Marokkaan met beduidend meer zin voor realisme: "Ik heb lang in uw land gewoond", zei hij, "en besloot nu terug te gaan naar mijn geboorteland." "Hoezo, had je het bij ons niet goed dan?" vroeg Leyers. "Nee", antwoordde de Marokkaan, ik zat er in de gevangenis!" (Waarvoor zei hij niet, voor terrorisme misschien, of een rist woninginbraken?). En toen zei hij, als was hij een visionair: "Ik voorspel dat ze binnen enkele jaren al mijn volksgenoten uit Europa zullen verdrijven..."

masjidalharamMecca_big

In Marokko zelf aangekomen maakte Leyers kennis met de schijnheiligheid der islamieten die doorgaans zo hoog opgeven van hun vroomheid: Zoals eenieder weet mogen jongeren met elkaar geen seks hebben vooraleer het tot een huwelijk is gekomen. Maar daar hebben de jonge islamieten die hun lusten niet kunnen bedwingen een slimme truuk op gevonden: In groten getale ensceneren ze een huwelijk met het lustobject van hun keuze -met de medewerking van valse getuigen en al- en houden ze het meisje vervolgens voor dat het hebben van seks nu is toegestaan, in naam van Allah en zijn profeet Mohammed, ze zijn nu immers in de echt verbonden... Als de meisjes er dan eindelijk achter komen dat ze een onwettig huwelijk aangingen zijn ze intussen talloze keren misbruikt geweest en meestal zwanger. De vele kinderen die uit deze kortstondige romances voortkomen groeien op zonder vader en de soms piepjonge moeders krijgen het etiket "hoer" opgekleefd en moeten worden opgevangen in tehuizen, verstoten als ze worden door hun familie die zij immers "tot schande brachten". Het zegt veel over de positie van de vrouw in de islamwereld, die ondergeschikt wordt geacht aan die van de man.

Tot slot confronteerde Leyers een moslim-fundamentaliste met zijn opmerking dat de vrouw bij hen toch minderwaardig is aan de man als je afgaat op wat in de Koran staat, namelijk dat elke moslim het recht heeft om met vier vrouwen gelijktijdig getrouwd te zijn. "En andersom is verboden", vroeg Leyers, "een vrouw die samenleeft met vier mannen?" "Dat ligt voor de hand", beaamde de fundamentaliste, "dat zou dan toch een hoer moeten zijn?" (Waarmee ze meteen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in haar cultuur toegaf: een vrouw met vier mannen is pervers, een man met vier vrouwen niet en is gewoon godsvruchtig?) "Dus u zou er mee instemmen indien uw dochter de vierde vrouw zou worden van een moslim?" vroeg Leyers vrijpostig. "Ik zou het niet fijn vinden", zei de fundamentaliste, "maar zou het ook niet kunnen afkeuren, het staat immers in de koran. En bovendien: mijn dochter heeft altijd het recht om te weigeren, ze is niet verplicht om te trouwen met eender wie..."

Jaja, dat zal wel, denk ik dan, dus het verhaal van het uithuwelijken is totaal uit de lucht gegrepen? Als ik dat zo allemaal aanhoor, denk ik dat de islam als dwangmatige godsdienst toch vroeg of laat het onderspit zal moeten delven en zal afbrokkelen, uiteindelijk niet door toedoen van de legers van Amerika of de NAVO of door een of ander mirakel, maar gewoon door de massale opstand der moslim vrouwen die eens deze onzin niet langer meer zullen willen pikken... Puik werk Leyers, op naar de tweede aflevering!

01:24 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.