14-11-07

Protest stelt referendum voor als uitweg impasse formatie crisis

Nu de politici met elkaar in de clinch blijven liggen inzake de staatshervorming lijkt het mij een goed idee om de hete aardappel gewoon door te spelen aan de bevolking en deze daarin te raadplegen bij referendum. Uiteindelijk gaat het toch om ons, burgers, waarom zouden wij toelaten dat enkele heethoofdige politici die duidelijk de trappers kwijt zijn, over onze hoofden heen gaan beslissen in welk staatsmodel wij binnenkort moeten gaan leven, willens of nillens?

(Uiteindelijk vertegenwoordigen de grootste dwarsliggers, zoals Bart de Wever, slechts een klein percentage van het grote kiespubliek, terwijl het streefdoel dat zij beogen immense consequenties kan krijgen voor ons allemaal. Als hun enige rol er in bestaat de onderhandelingen te blijven saboteren, plegen zij dan in feite geen "hoogverraad", en dienen zij dan niet te worden gearresteerd, of minstens uit hun politieke rechten te worden ontzet, omdat zij het algemene staatsbelang schaden?)

Als nu alle politieke partijen van tevoren een overeenkomst tekenen waarin ze beloven de uitkomst van dergelijk referendum te eerbiedigen, dan hoeft geen enkele partij achteraf gezichtsverlies te lijden. Bovendien moeten we de mensen niet enkel de vraag staatshervorming ja/nee voorschotelen maar een hele reeks van samenhangende vragen (ook wat betreft BHV) die de termijn en de grondigheid moeten aangeven waarbinnen een toekomstige regering de zaak (al dan niet) moet afhandelen. Democratischer kan niet!

kaart_belgie_groot

 

 

00:45 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.