24-11-07

Knack blundert

In Knack nr. 47 (van 21 tot 27. Nov.2007) geeft hoofdredacteur Rik Van Cauwelaert in zijn voorwoord burgemeester Thielemans van Brussel er van langs omdat die beweerde dat er zondag in zijn stad 35.000 mensen op de been waren voor het behoud van Belgie. "Niet waar, corrigeert de hoofdredacteur stellig, "vanwege tricolore staar telde de burgemeester dubbel, het waren hooguit 18.000 betogers." Tot zover de hoofdredacteur.

In datzelfde Knack nummer echter, op blz. 14, schrijft journalist Bart Vandormael onder de kop "Mars voor Belgie": "In Brussel namen 35.000 mensen deel aan een mars voor het behoud van Belgie." (!)

Op blz. 110 maakt een andere journalist (Hannes Cattebeke) dezelfde fout met zijn hoofdredacteur tegen te spreken door ook te schrijven dat Marie-Claire Houard (organisator van de mars) 35.000 betogers verzamelde!

Wie moeten we nu geloven, de journalisten of hun hoofdredacteur? Dergelijke tegenstrijdigheden, op amper een paar bladzijden van elkaar verwijderd, maken een "serieus" blad als Knack wel erg ongeloofwaardig. Was de eindredactie een dutje aan het doen?

10:10 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.