07-02-08

"Joods Actueel" publiceert mijn brief met excuses aan adres van Joodse Gemeenschap

Vandaag publiceerde het maandblad "Joods Actueel" (zie http://www.joodsactueel.be) mijn brief waarin ik mijn excuses uit aan de Joodse Gemeenschap van Antwerpen en daarbuiten. Hierbij de inhoud:

Excuses

"De vriendelijke woorden van Dewinter en Co in de richting van de Joodse gemeenschap zijn niet meer dan een schijnmanoeuvre, volgens mij bedoeld om deze gemeenschap te sussen en haar in slaap te wiegen. Nu jullie hebben ontdekt dat hij antisemieten blijft ontmoeten en steunen en van hem eist dat deze aan de deur worden gezet is zijn masker gevallen: Dewinter weigert immers deze mensen aan de kant te schuiven en weigert zelfs -tot zijn schade- zijn excuses aan te bieden voor het feit dat hij de verdenking op zich laadt deze mensen aan de borst te koesteren.

Mijn naam is Olivier Bronselaer, in Antwerpen kwam ik op met een eigen lijst, Protest, die een alternatief wil bieden voor het Vlaams Belang. Ik beken dat ik in het verleden enkele vluchtige contacten heb gehad met bedenkelijke organisaties als "Blood & Honour" in een poging om hen mijn visie op te dringen. Maar voortaan wil ik niets met neo-nazi's te maken hebben en noem me liever een "Vriend der Joden". De enige bedenkelijke figuur die deel uitmaakte van mijn partij, Wolf Kusse van "Groen Rechts", heb ik na de verkiezing uit mijn partij verwijderd nadat tijdens enkele diepgravende gesprekken was gebleken dat hij zich vijandig opstelde tegenover Israel en zelfs het plan had om in contact te treden met de huidige machthebbers in Iran, om na te gaan of er geen alliantie kon worden gesmeed...

In diezelfde periode heb ik ook geprotesteerd tegen de mogelijke toetreding van Jean-Marie Dedecker tot het Vlaams Belang, onder andere op grond van een uitspraak van hem: "Mocht ik een Palestijn zijn dan zou ik ook zelfmoordterrorist worden."

De Shoah is ontegensprekelijk de ergste misdaad uit de geschiedenis der mensheid. Dat Dewinter zich van al die verdachtmakingen niet wil verlossen met eenvoudige excuses lijkt mij op zich al verdacht. Ik van mijn kant wil mij tegenover de Joodse gemeenschap in Antwerpen en daarbuiten bij deze uitdrukkelijk excuseren als ik voorheen de indruk zou hebben gewekt een bedreiging te vormen. Mijn vroegere gedweep met Adolf Hitler (dat ik als een afgesloten hoofdstuk in mijn leven beschouw) was ontstaan uit een spijtige familietragedie waar ik zelf niet de oorzaak van was. Het is nooit mijn bedoeling geweest hiermee Joden te kwetsen, bang te maken of te verontrusten en zo dit toch gebeurd is dan wil ik hiervoor mijn oprechte excuses aanbieden."

Olivier Bronselaer

Voorzitter en stichter Protest.

(terug te vinden in Joods Actueel nr.13 februari 2008, pagina 16).

cover13

22:14 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.