07-09-08

Moslim advocaat weigert op te staan voor rechter

In Nederland is ophef ontstaan over een Rotterdamse islamitische advocaat -ene Mohammed Enait- die weigert op te staan voor de rechter als die de rechtszaal binnenkomt. Zowel in Nederland als in ons land -en overigens in de gehele wereld- is het naar aloude gewoonte gebruikelijk dat iedereen in de rechtszaal -zowel het aanwezige publiek als de advocaten- recht gaat staan bij het verschijnen van de rechter, niet zozeer uit respect voor hem als wel voor het rechterlijke gezag. Zovele mensen nemen aanstoot aan het respectloze gedrag van de moslim-advocaat dat men eerstdaags dit nieuwe fenomeen op de agenda gaat plaatsen voor een debat in het parlement van Den Haag. Gevraagd naar de reden voor zijn afwijkende gedrag verklaarde de advocaat dat volgens zijn geloof alle mensen gelijk zijn, waarom zou hij dus moeten recht staan voor een rechter die zich kennelijk boven anderen verheft?

Commentaar van Protest: Pardon? Alle mensen gelijk voor de islam? En de Katholieken en Joden dan, laat staan de vrouwen? (Dezelfde advocaat weigert ook een hand te geven aan vrouwen).

de_rechter

01:39 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.