11-09-08

SCHANDAAL: 3 VB-militanten opgepakt bij vreedzame 9/11 herdenking

Zoals aangekondigd hebben vanmorgen (een 200-tal) Vlaams Belang leden en aanhangers een vreedzame 11 september herdenking gehouden te Brussel. Daarbij legden zij ieder een bloem neer aan de drempel van de gelijknamige WTC-gebouwen. Hoewel alles sereen verliep konden de ordediensten het toch niet nalaten drie van hen op te pakken... Protest noemt dit ronduit schandalig! Al meer dan zestig jaar lang organiseert men in heel Europa herdenkingen voor de slachtoffers van het nazi-regime. Deelnemers aan deze herdenkingen krijgen (terecht) de grootste waardering... Aan de andere kant schijnt het verboden te zijn de duizenden slachtoffers van de islamterreur, amper 7 jaar geleden, te herdenken... De Duitsers blijven, zovele jaren na dato, "vuile moffen" in de ogen van velen, terwijl men over de extremistische moslims geen opmerking mag maken zonder uitgemaakt te worden voor racist. Gisteren de uitzending gezien van het Nederlandse tv-programma Pauw & Witteman? Aan tafel zat de burgemeester van Amsterdam die aanvoerde dat het ambulancepersoneel in zijn stad in toenemende mate te maken krijgt met geweldplegingen en bedreigingen (gericht tegen de hulpverleners zelf) door Marokkanen. Een vertegenwoordiger van de Marokkaanse gemeenschap, die mee aan tafel zat, bekritiseerde de burgemeester hiervoor: Het kon niet, zo vond hij, dat die de Marokkanen als daders aanmerkte (ook al was dat een feit!), dat werkte "stigmatiserend"! Kortom: de burgemeester gedroeg zich politiek "incorrect". In de Vlaamse pers ondertussen valt het de laatste tijd op dat daders niet meer etnisch worden benoemd... Enkel Vlaams Belang en Protest hekelen deze aanpak met de fluwelen handschoen. Ik maak mij sterk dat deze twee partijen binnenkort het tij zullen keren! In zijn toespraak te Brussel deze morgen zei Dewinter ondermeer:

"De islam dient iedere vorm van geweld af te zweren en afstand te nemen van passages in de koran die oproepen tot geweld tegen ongelovigen (en andersgelovigen: toevoeging van mijzelf), zoniet kan de islam nooit getolereerd worden op het grondgebied van Europa." Volmondig mee eens!

20080911

enkele sfeerbeelden. Copyright: Vlaams Belang.

17:11 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.