28-11-08

UPDATE Terrorisme oorlog Mumbai

UPDATE

Terrorisme oorlog Mumbai

Minstens 24 terroristen zouden hebben deelgenomen aan de dodelijke raids te Mumbai. Na te zijn aangekomen per boot (volgens de Indiase autoriteiten vanuit Pakistan) zouden ze zich in kleinere groepen hebben opgedeeld en zo al schietend naar hun uiteindelijke doelwitten zijn getrokken. Het gerucht gaat dat 2 van hen Pakistani zouden zijn uit Engeland. De dodentol is intussen opgelopen tot 150 (met een dubbel aantal gewonden) en kan nog verder oplopen want minstens 1 terrorist heeft zich met zijn gijzelaars verschanst in de balzaal van het reusachtige Taj Mahal hotel dat een doolhof is van honderden kamers en gangen. Ironisch genoeg blijken de terroristen over een plattegrond te beschikken van het gebouw; politie en leger daarentegen niet. Ook zouden de terroristen dankzij Blackberry's met internet-ontvangst zich constant informeren over de mediaberichtgeving aangaande hun succesvolle operatie.

In het Joodse Centrum zou de slag voorbij zijn, daarbij zijn vijf joodse gijzelaars omgekomen waaronder de Rabbi en zijn vrouw (zie foto), evenals drie gijzelnemers. Onder de buitenlandse doden bevinden zich verder zeker 3 Duitsers, 2 Fransen, 2 Australiers, 1 Brit, 1 Japanner en 1 Canadees. Onder de Amerikaanse doden  (waarvan het exacte aantal nog niet geweten is) bevinden zich volgens CNN alleszins een 58-jarige man en zijn 13-jarige dochter (zie foto)

Terrorisme-experts vrezen dat deze "geslaagde" actie, in navolging van die van 9/11, het terrorisme wereldwijd opnieuw zal doen toenemen omdat zij de deelnemers een onder fanatieke moslims "benijdenswaardige sterrenstatus" opleveren.

Inmiddels is er een nieuwe video-boodschap opgedoken van Al Qaida's nr.2, de Egyptenaar Al Zawahiri, die alle Amerikanen heeft opgeroepen zich massaal te bekeren tot de islam. De huidige mondiale economische crisis schrijft hij toe aan de geslaagde aanslagen van 9/11, waarna vele buitenlandse investeerders zich terugtrokken uit Amerika.

art.rabbi

de joodse slachtoffers

art.familyphoto

twee Amerikaanse slachtoffers: vader en dochter.

 

22:06 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.