23-06-10

Nabeschouwingen verkiezingsstrijd:

"VLAANDEREN HEEFT EEN NIEUWE KONING: BART DEWEVER" blokletterde een enkele Vlaamse krant. Een koning die er moet voor zorgen dat straks de Waalse Elio Di Rupo KEIZER wordt van Belgie?

                                                                   ******

Voor ons is een kandidaat-premier die noch het Nederlands, noch het Engels machtig is onacceptabel. Wij zijn enkel bereid het gezag te aanvaarden van een premier die ons zijn beleid kan uiteenzetten in vlotjes Nederlands. Dat Dewever geen bezwaar zou hebben tegen een Di Rupo als premier is stuitend. Op dat vlak zijn wij voor één keer nationalistischer dan de ergste nationalisten! Een premier die niet maximale moeite doet om onze taal onder de knie te krijgen (en hij bereidt zich al tien jaar voor op dit premierschap!) toont ons zijn minachting en verdient het dus niet om ons te regeren. Het belabberde Engels dat Di Ripo spreekt (door een journalist toepasselijk getypeerd als het Engels van cafébaas René uit de komediereeks 'Allo Allo') is zo mogelijk nog slechter en lachwekkender. Wat als dergelijke farce op de koffie moet bij Obama? Ons land dreigt zich op het toneel van de internationale politiek hopeloos belachelijk te maken. Belgie die een clown met een strikje afvaardigt als hoogste vertegenwoordiger, stel je voor! Als de socialistische familie die de verkiezingen won dan toch aan zet is, geef ons dan maar bij voorkeur Johan Vandelanotte als premier: Een bijzonder intelligent, welbespraakt man met grote dossierkennis die er bovendien (voor zover bekend) niet zoals Di Rupo een dubbelleven op nahoudt... (voor de goede verstaanders).

                                                                       ******

De Vlaamse media zijn maandenlang in de val getrapt van een uit de duim gezogen onderzoeksbureau, genaamd 'Data Driven', die gefingeerde onderzoeksresultaten de wereld in stuurde die gretig werden opgepikt door kranten en tijdschriften. Eén van hun bevindingen luidde dat van alle kiezers "Open-VLD kiezers meer en betere seks hebben". De berichten van dit soort zouden zijn gebruikt als publiciteitsttunt voor het productiehuis Woestijnvis. Maar laat nu net dit bericht enkele dagen voor de stembusslag zien uitgelekt! Lijkt mij sterk op doorgestoken kaart want de Open-VLD leiding dacht dit nieuwtje te kunnen uitbuiten: Op een groots verkiezingscongres filosofeerde boegbeeld Alexander Decroo namelijk dat dit het beste argument was om 'zwevende kiezers' te overtuigen alsnog op de Open-VLD te gaan stemmen... Deze slotbemerking in zijn speech werd getoond op televisie en ik kon mijn oren niet geloven! Meteen het ranzigste verkoopspraatje dat ik ooit heb gehoord uit de mond van een "politicus"! Een tijd geleden was er in Antwerpen bij de gemeenteraadsverkiezingen een eenmanspartij die zich aandiende onder de naam 'SEX'. De leukerd had geen bekend programma maar dacht wel dankzij die naam alleen al een hoop kiezers te kunnen overtuigen. En dat gebeurde ook met een paar duizend arme zielen. Mocht ikzelf Open-VLD'er zijn geweest dan zou ik na deze uitschuiver van Decroo op tel en sprong zijn overgelopen. Want wie kiezers wil aantrekken met sex als lokmiddel zend het signaal uit de wanhoop nabij te zijn. Maar groentje Decroo schijnt niet de enige uit het dolgedraaide Open-VLD kamp te zijn die last heeft van opspelende hormonen. Nadat NVA-er Siegfried Bracke een partijgenote bekritiseerde vanwege haar te luchtige kledij lanceerde Open-VlD'er Gwendolyn Rutten een oproep in de pers die alle vrouwelijke verkozenen er toe moet aanzetten hun eed voor het parlement af te leggen gekleed in minirok, "bij wijze van statement dat vrouwen zelf wel kunnen beslissen wat ze het liefst dragen en zich daarbij niet de wet hoeven te laten dicteren door mannelijke moraalridders". Ik zie de smakeloze vertoning al voor me, dit roept bij mij herinneringen op aan de Italiaanse 'La Cicciolina' die het al te bont maakte in het Italiaanse halfrond... Rutten en Decroo waren twee van de drie kandidaat-voorzitters bij de Open-VLD. Als de derde kandidaat het ooit nog tot voorzitter wil schoppen dan zal die met nog straffere voorstellen op de proppen moeten komen vrees ik. Wat dacht u van het voorstel om een wekelijkse gangbang te organiseren in het parlement, met Di Rupo als spelleider?

                                                                  ******

Open-VLD'er Ludo Van Campenhout dan weer bereidt zich al voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 -de slimmerd- en ging naar verluidt al in gesprek met Bartje Dewever om (nog steeds volgens de geruchten) een overstap naar NVA te overwegen. Misschien dat hij zichzelf er van verdenkt over te weinig sex-appeal te beschikken, nu hij heeft gehoord welke nieuwe koers tenor Decroo wil gaan varen? (voor beter begrip zie hierboven). Wij vermoeden echter een andere (politiek meer perverse) reden: De NVA was in de peilingen voorafgaand aan de verkiezingen torenhoog favoriet om als grootste overwinnaar te worden uitgeroepen en loste die verwachtingen ook in. Er bestaan journalisten en politici die dan haastig het kamp der overwinnaars opzoeken om er zich bij aan te sluiten, rekenend op een comfortabel zitje. Er zijn er die dat doen vlak voor de overwinning en er zijn er die dat pogen vlak er na, al blijf ik mij afvragen welk type van de twee nu het meest afschuwelijk en verachtelijk is?...

                                                   

                                                  

 

16:48 Gepost door Olivier Bronselaer (oprichter partij PROTEST) / U KAN EEN REACTIE PLAATSEN OP DIT BERICHT in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.